Potrebujete pomoč pri nakupu?

Iridis Glass - Pomoč pri nakupu
 

O nas

Iridis

V poletnih dnevih, ko se dež umika soncu in njegovi žarki igrivo zaplešejo s kapljicami vode v zraku, se zgodi čarovnija. Tisti, ki vedo kaj gledati, lahko občudujejo prastaro igro svetlobe v mnogoterih barvah mavrice. To je trenutek, ki nas prevzame v preprosti, naravni lepoti. Trenutek popolnosti, tik preden globoka modrina ponovno preplavi nebo.

Trenutki zliti v čas

Kraj, kjer se mavrica dotakne zemlje, po izročilu skriva zaklad. Ta zaklad je trenutek, ki v materiji nosi spomin na popolnost v času naprej. Barve ujete v steklu oživijo v neštetih oddtenkih svetlobe in brezčasno slavijo lepoto življenja, ki nam je v dar.

Fuzija je ročno izdelovanje steklenih izdelkov, pri katerem združimo dve ali več plasti stekla. Med plasti dodamo barvo, dodatke in izvajamo postopek v peči za fuzijo pri temperaturi do 850 stopinjah. S fuzijo lahko naredimo različne oblike posod, krožnikov, svečnikov, nakita in druge izdelke, ki jih uresničuje domišlija ustvarjalca.

O meni

Ustvarjanje in umetnost me spremlja že vse življenje. V svojem delu sem tudi v najtežjih trenutkih našla moči in novih poti. V začetku sem se poskusila v oblikovnju keramike, ko pa sem se spoznala oblikovanje stekla s tehniko fuzije, me je to popolnoma prevzelo.

Moje ustvarjanje sestavljajo serije izdelkov za poslovna darila, najrazličnejši krožniki in posode za gostinstvo ter slaščičarstvo, dekorativni program za poroke, umetelne cvetlične posode, steklene bordure, tematsko obarvane izdelki za posebne priložnosti in pa bogata linija privlačnega steklenega nakita.

Fuzija stekla omogoča veliko raznolikost izdelkov, zato je vsaka nova ideja nov izziv. V desetih letih ustvarjanja sem uresničila že veliko dobrih idej, številne pa še čakajo na svoj čas. Prav vsak trenutek svojega ustvarjanja pa iščem visoko kakovost in nove izrazne smeri.